Tenni Akarók Országos Szövetsége - TAOSZ Facebook csoportja

A Magyar Alternatíva Egyesület

2017.08.18. 22:14 (2017.08.18. 19:36)

TAOSZ tag: Magyar Alternatíva

A Magyar Alternatíva a pártmentes demokráciát szeretné megvalósítani, hiszen – legalábbis a volt kommunista országokban – eddig átütő sikert nem tudtak elérni a rendszert túlélő formációk. 40 évig volt kelet Európa meghatározó politikai irányvonala, a balliberalizmus amiról már régen kiderült, hogy nem alkalmas arra, hogy végre érdemben elkezdhessük a felzárkózást.

A modern politika ma már kevés helyet ad a kifejezetten jobb vagy baloldali besoroláshoz, mára már individuális megoldásokra van szükség, menedzselni kell az országot. Semelyik réteget nem helyezhetjük előnybe, ugyanakkor a népesség egyetlen részét sem hozhatjuk hátrányos helyzetbe.

Védjük a hazát, annak szuverenitását, ugyanakkor a legjobb életkörülményeket kell elérni a lakosság részére, mindezt

úgy, hogy országunk nemzetközi szinten is az európai standardhoz tartozzon.

Úgy gondoljuk, hogy amig ki nem tisztul a fejekből a 40 éves politikai dogma (politikus = arisztokrata) addig egy új politikai generációt kell ,,felnevelnünk” akik nem egyenes következményként könyvelik el a személyes gazdagságot a politikusi státusszal.

Hogy erre – jelen pillanatban – a pártok saját pozícióját erősítendő, sok esetben népellenes döntések, határozatok meghozása a megfelelő népképviseleti forma, az minimum megkérdőjelezhető.

Célkitűzésünk

Mivel a jelenlegi törvény (melyet azirányban is megváltoztatunk, hogy ne lehessen különbséget tenni a független és párt képviselő között) a független képviselőknek csak behatárolt lehetőségeket nyújt, igy az ország minden területéről függetlenként induló jelölteket egy technikai fedő pártba vonjuk, melynek kizárólag a függetlenek érdekképviselete a funkciója, pártutasítások nélkül.

Igy érhetjük el, hogy a függetleneket magába foglaló fedő párt is szerepelhessen listán és ezzel egyenlő esélyeket nyújtson a népjelölteknek a pártokkal szemben.

Olyan független képviselőket szeretnénk az ország irányításába integrálni, akik minimum 3 évet, a politikusi pálya megkezdése elött, a magán/versenyszférában dolgoztak és ezáltal közvetlen rálátásuk van a hétköznapi problémákra, azok megoldásaira.

Kizárt dolog, hogy az iskolát, egyetemet frissen végző polgár érdemben tudja felmérni a dolgozó, alkotó népesség szükségleteit, igényeit.

A politikusnak, eme pályára lepésével egyidejűleg, szigorú, összeférhetetlenségi kódexnek kell megfelelnie, melynek megsértése a megbízás azonnali felfüggesztéséhez vezet (mentelmi jog azonnali elvesztése, eljárás kezdeményezése)

Egyesületünk nem véletlenül helyezi előnybe a független képviselők integrálását, hiszen ezeket a képviselőket az adott kerület választójogosultjai visszahívhatnák, mégpedig pontosan megfogalmazott indokok alapján, ellenben a pártok által mandátumot szerzett képviselő a “párt tulajdona” és igy a pártnak magának kell a mandátum elvonását kezdeményezni, amit természetesen esze ágában sincs megtenni, hiába követeli a fél ország.

Természetesen ez sem a ,,mindentmegoldó” formula, de úgy gondoljuk, hogy lényegesen hatásosabban lehet a nép érdekeit képviselni, ha nem arra kell figyelni mit enged a párt és mit nem, mikor, kinek szólnak le fentről, ezért vagy azért….

Mivel a kormány (rendszer) váltás csak 2/3 os többséggel vihető véghez és a parlamenti ellenzék kevés hajlamot mutat arra, hogy az ország érdekében félretegye párt érdekeltségű viszályait és közös erővel buktassa meg a rezsimet, szükség van egy alternatívára, már csak azért is mert egyre növekszik a bizonytalanok a pártokban megingott hitűek száma!

Ehhez kérjük segítségüket, beszéljenek arra érdemes emberekkel, keressenek jelölteket, akikben bíznak, akikről elhiszik, hogy az Ön érdekeit hivatottak képviselni.

Köszönettel
A Magyar Alternatíva egyesülete
www.a-magyar-alternativa.hu