Tenni Akarók Országos Szövetsége - TAOSZ Facebook csoportja

Amiröl az “elit” megfeledkezik :

Illusztráció: a Parlament

Jönnek a választások, minden párt megígéri – ami mellett amúgysem mehet el egyik sem – hogy lesz oktatás meg egészségügy meg nyugdíj és még a korrupció ellen is fellépnek. Ők lopnak, ti dolgoztok, ezért fizessenek a gazdagok. Pénz nincs, de lesz 13, havi nyugdíj és jövőre annyit fogunk keresni, mint a németek meg az osztrákok vagy a franciák!
Jobbnál jobb ajánlatok, nehéz a választás a választás elött…,

Egyvalamiről nem szól a fáma:

A politikusi privilégiumokról a már „elfogadott” felsőbbrendűségről, az összeférhetetlenségről, a politika és gazdaság privát összefolyásáról, a
visszahívhatóságról és még egy halom etikailag fontos dologról.
Ilyenek nincsenek terítéken, hiszen eme dolgok azok, amiért érdemes olyan szép dolgokat ígérni, mint a fentiekben.

A valós helyzet az, hogy – teljesen mindegy melyik párt venné át a vezetést – ezek a több évtizedes bejáratott “játékszabályok” azok, ami miatt az ádáz küzdelem folyik. Voltak, vannak és lesznek is furcsa állami tenderek, óvodás háztulajdonosok, családi “kutatóközpontok” a disznóól közepén vagy éppen görkorcsolyapálya vidékfejlesztési ajándékként, és igy tovább, és igy tovább.

Ezt a folyamatot csak egy óriás irtással, a politikusi hivatás teljesen új alapra helyezésével lehet megszüntetni. Ezeket a fákat nem kivágni kell (az új hajtások előbb utóbb megjelennek) hanem gyökerestül kitépni, megsemmisíteni. Új fákat kell ültetni, melyek a faiskolákban nevelődnek egy teljesen új, innovációs folyamat keretei között.

A politikus is munkás, fizetésért. Az országgyűlési politikus az ország, a nemzet érdekeiért dolgozik, állandó kapcsolatban az önkormányzati politikussal, aki a helyi sajátosságokat ismerteti, azok javítására tesz javaslatot.
Mindezt fő állásban, teljes fizetésért, ami mellé sem időbeli sem pedig juttatási pluszok nem férnek bele, Ez a munkája, ezt végezze el rendesen!
Csak akkor lehet elvárni – az általunk megbízott – érdemi képviseletet, ha a politikus hasonló környezetben él, hasonló körülmények között végzi a munkáját, mint a munkaadója (választópolgárok)

Ezért elengedhetetlen, hogy a politikusi bérezések a mindenkori polgári átlagkereset arányait kövessék, csak azok hatványában növekedhessen.
Aki csak a pénz miatt akar politizálni, az eleve kizárja magát a magyar nép képviseleti eszméjéből és jobban jár, ha bankigazgatónak adja be az önéletrajzát.
Méltányossági és feladatorientált nézőpont szerint az 1:3 arányt tartjuk a feladat érdemben való elvégzéséhez szükséges összegnek.
A mai adatok szerint ez 300.000 (átlagkereset ?) X 3 = 900.000 forint, amiből – mint minden munkavállalónak – a különkiadások az adóból leírhatók.
Egy másod vagy kiegészítő foglalkozás nem megengedhető.
Az általunk feltüntetett átlagkereset a kormány hivatalos adata, amit joggal megkérdöjelezhetünk. Koncepciónk lényege azonban a (valós) polgári átlagkeresetet veszi alapul, aminek a háromszorosa lenne egy népközeli, ösztökélö hatású, politikusi juttatás.

Természetesen kellenek a jó szakemberek az ország, megye irányításába, ezért a magasan képzett (szakmai irányzatú) specialisták külön juttatási rendszerben, a mindenkori piaci, versenyszférához igazított juttatást kapnak.
Mindezt olyan szinten relativizálva, hogy a germanisztikából doktorált akadémikus nem lehet agrárpolitikai megbízott és az építészmérnököt sem az egészségügy élén szeretnénk hasznosítani.

A politika értelme és célja, a békesség! Ebben az értelemben nem (csak) az erőszakmentes nemzetközi és nemzeti kapcsolatokra, hanem az igazságos társadalmi arányok megteremtésére annak a környezettel való összekapcsolására kell gondolni. Mindenkinek!

Tisztelettel:

Tenni Akarók Országos Szövetsége

Ha Ön szerint másokat is érdekelhet ez a tartalom, ossza meg velük!